Девојка што паѓа

Година на објавување:
2015
Времетраење:
10'
Режисер:
Владимир Лукаш
Продуцент:
Жарко Иванов
Монтажа:
Владимир Лукаш, Жарко Иванов, Крсте Господиновски
Сценарио:
Иван Шопов
Директор на Фотографија:
Жарко Иванов
Музика:
Владимир Лукаш
Кратка содржина:
Девојка стои на врв од зграда, гледа надолу кон градот и во еден момент скока. Паѓа со затворени очи и одеднаш се наоѓа во ливада опкружена од бизарни ликови. Еден од ликовите вртејќи хулахоп, го фрла кон девојката и таа почнува да го врти. Бројот на хулахопите се зголемува и девојката се расчленува на повеќе делови. Деловите од девојката расфлани низ ливадата ги пронаоѓа суштество кое ја составува и ја фрла. Девојката повторно паѓа, се приземјува на подвижна лента на сред ливада, додека од густите грмушки ја набљудуваат непријателски настроени суштества. Ја бркаат до раб на провалија од кој девојката паѓа и се приземјува во театар во кој едно суштество на сцената ја држи нејзината глава. Завесите зад него се отвараат и се гледа обезглавената девојка како лета со чадор низ невреме. Девојката повторно паѓа и се приземјува во густа шума каде исплашена бега од сеништата кои ја опкружуваат...Награди:

Специјално признание од жири - Меѓународен фестивал за анимиран филм „Анимакс Скопје Фест“, Македонија, 2015Фестивали:

Фестивал на филмови на Југо-источна Европа (SEE Film Festival), Нингбо, Кина, 2016

Меѓународен филмски фестивал АСТЕРФЕСТ, Македонија, 2016

Скопски филмски фестивал, Македонија, 2016

Фестивал на европски филм „Синедејс“, Македонија, 2015

Продуцентски куќи:
Флип Бук Продакшн 
Багдадска 26/1-3
1000 Скопје, Македонија
ubanob@gmail.com