Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Кога денот немаше име

Режисер:
Теона Стругар Митевска
Продуцент:
Лабина Митевска, Себастиен Делои, Диана Елбаум
Сценарио:
Теона Стругар Митевска, Елма Татарагиќ, Данијел Хочевар
Директор на Фотографија:
Ањез Годар
Главни Улоги:
Леон Ристов, Ханис Багасов, Драган Мишевски, Стефан Китановиќ, Игор Вртев Шоптрајанов, Игорче Постолов
Кратка содржина:
Ова е приказна која зборува за една цела генерација на изгубени млади, пораснати во време на транзиција, време на померени вредности, кога локалното станува универзално и кичот и шундот владеат. Петар, Рапе, Цветан, Елена, Војдан, Аце и Владан...како денот се развива така и ние постопено ги откриваме протагонистите на оваа приказна, нивните животи, вистини, лаги и тајни.
Продуцентски куќи:
Систерс и Брадер Митевски
Ф. Рузвелт 4/38
1000 Скопје, 
Македонија
labina@sistersandbrothermitevski.com 
www.sistersandbrothermitevski.com


Metelkova 6
SI-1000 Ljubljana
Slovenija 


Entre Chien et Loup 
Rue de la Luzerne 40-42
1030 Brussels, 
Belgium