Словенија, Австралија, а утре светот

Режисер:
Марко Набершник
Продуцент:
Алеш Палвин, Андреј Штиртоф, Роберт Насков
Сценарио:
Марко Набершник
Кратка содржина:
Борис работи како електротехничар и е во брак со Весна. Весна е невработена. Финансиските проблеми ја нагризуваат и стабилноста на самото семејство. Потребната страст и разбирање меѓу Весна и Борис полека бледнеат. Синот на нивните соседи, Игор, работи како референт за продажба во компанијата Космика. Борис се запознава со филозофијата на компанијата Космика. Станува заинтересиран, посебно штом согледува дека тоа е начин Весна да заработи додека е невработена. Меѓутоа се случува токму спротивното. Весна не е загреана за ваквата идеја, а пак Борис го понесува ентузијазам. Резултат на ова се бројни кавги меѓу Весна и Борис, со кои се оддалечуваат еден од друг. Притоа, се зближува со Игор, кој се обидува да го наговори да го смени и начинот на живот.
Продуцентски куќи:
Perfo 
1000 Ljubljana, Slovenia
info@perfo.si
www.perfo.si


Кино Око
Нобелова 12a/6
1000 Скопје, Р. Македонија
robert@kinooko.com.mk
www.kinooko.com.mk