Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Словенија, Австралија, а утре светот

Режисер:
Марко Набершник
Продуцент:
Алеш Палвин, Андреј Штиртоф, Роберт Насков
Сценарио:
Марко Набершник
Кратка содржина:
Борис работи како електротехничар и е во брак со Весна. Весна е невработена. Финансиските проблеми ја нагризуваат и стабилноста на самото семејство. Потребната страст и разбирање меѓу Весна и Борис полека бледнеат. Синот на нивните соседи, Игор, работи како референт за продажба во компанијата Космика. Борис се запознава со филозофијата на компанијата Космика. Станува заинтересиран, посебно штом согледува дека тоа е начин Весна да заработи додека е невработена. Меѓутоа се случува токму спротивното. Весна не е загреана за ваквата идеја, а пак Борис го понесува ентузијазам. Резултат на ова се бројни кавги меѓу Весна и Борис, со кои се оддалечуваат еден од друг. Притоа, се зближува со Игор, кој се обидува да го наговори да го смени и начинот на живот.
Продуцентски куќи:
Perfo 
1000 Ljubljana, Slovenia
info@perfo.si
www.perfo.si


Кино Око
Нобелова 12a/6
1000 Скопје, Р. Македонија
robert@kinooko.com.mk
www.kinooko.com.mk