Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Сонцето на Царевите Кули

Режисер:
Катерина Бенинова
Монтажа:
Тане Коџабашиев
Сценарио:
Катерина Бенинова
Директор на Фотографија:
Филип Поповски
Музика:
Горан Трајковски
Главни Улоги:
Ванчо Крстевски, Зоран Рујак, Славицс Тасева, Александар Цицимов
Кратка содржина:
Животот во градовите низ вековите се менува, менувајќи го и ликот на градот, неговата урбанистичка и архитектонска слика. Луѓето кои живеат во градовите се патници на времето кои зад себе оставаат традиција како некаков одраз на нивното постоење. Човештвото се темели на историја, историја која ја потврдува нашата улога во овој безвременски простор. Цареви кули како локалитет го потврдуваат живеењето на една цивилизација дури и 5 векови п.н.е, покажувајки ни дека опстанокот на истата се темели на користење на основните елементи на живот, како што е СОНЦЕТО.
Продуцентски куќи:
Мунлајт продукција
Кочо Рацин бр. 17, 
1000 Скопје, Р. Македонија
moonlight_mkd@yahoo.com