Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Утре започнува 5. Македокс

13/06/2014

    

5то издание на Фестивалот на креативен и документарен филм - МакеДокс започнува утре во 21 часот, со проекции во Куршумли Ан и под мотото „Природно“.

Од 380 аплицирани филмови од 65 земји, фестивалот успева да создаде богата програма од 38 извондредни остварувања, кои ќе се прикажуваат  во Куршумли ан и Младинскиот културен центар.

Како дел од богатата програма, во Куршумли ан и Кинотеката на Македонија ќе се одржува шестдневна работилница за Креативна употреба на архивски материјали во документарните филмови, под менторство на режисерката Мира Турајлиќ од Србија.

Фестивалот ќе трае до 20ти јуни.

 

Повеќе информации за фестивалот на www.makedox.mk