НАГРАДА од £6,000 ARTE Pixel Pitch на The Pixel Market

13/07/2011

POWER TO THE PIXEL ГО ОТВОРИ ПОВИКОТ ЗА АПЛИКАЦИИ ЗА "THE PIXEL MARKET"

Power to the Pixel отпочна со прифаќање на апликации за The Pixel Market, единствен пазар посветен на прикажување и финансирање вкрестени-медиумски проекти од целиот свет.

Пиксел Маркетот се одвива на 12 и 13 Октомври 2011 како дел од годишниот Форум за вкрестени-медиуми на    Power to the Pixel    , што се одржува  од 11-14 октомври во соработка со BFI Лондонскиот филмски фестивал.
 
 На пазарот ќе се представат 25  проекти на врвните меѓународни финансиери,  производители  , комесари, технолошки компании, интернет портали и медиумскии компании во текот на дводневниот настан.
До 8 од 25 избрани тимови ќе се натпреваруваат за £ 6000 АРТЕ
Pixel Pitch  наградата на јавен настан на пазарот, The Pixel Pitch  на 12 октомври во NFT1, BFI Southbank.
 
Краен рок за аплицирање: 29 јули.

Повеќе на Powertothepixel.com