Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Џган“ продолжува со фестивалските успеси

22/08/2017

 

Македонскиот игран филм „Џган“ во режија на Вардан Тозија, продолжува со фестивалски успеси, со што го оправдува приматот на еден од најуспешните Македонски филмови од поновата Македонска историја. 

Во периодот кој следи „Џган“, ќе биде представен во официјалните селекции на фестивалите во :

- Kitzbuhel, Austria (http://ffkb.at/en/film_category/movie-2017/)

- Otranto, Italy (http://www.otrantofilmfundfestival.it/1/)

- DEA Open Air Festival, Albania (https://deafilmfest.al/filmfestival/)

Македонски продуцент на филмот е Дрим Фектори, ко-продуцент на филмот е Red helicopter films од Албанија. Филмот е финансиски поддржан и од Агенцијата за филм на Република Македонија, и SEE Cinema network.