Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Џган“ со Африканска премиера на филмскиот фестивал во Дурбан, ЈАР

12/07/2017

 

Македонскиот филм „Џган“ својата Африканска премиера ќе ја има на филмскиот фестивал во Дурбан, во Јужно Африканската Република. Овој фестивал е еден од најголемите на Африканскиот континент, а воедно и еден од фестивалите со најдолга традиција во Африка.

„Џган“ своето прикажување пред африканската публика ќе го има на 18.07.2017, и тоа во официјалната селекција на фестивалот.

Македонски продуцент на филмот е Дрим Фектори, ко-продуцент на филмот е Red helicopter films од Албанија. Филмот е финансиски поддржан од Агенцијата за филм на Република Македонија и SEE Cinema network.