Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Краткометражниот „Бардо“ на Фестивалот ShorTS во Трст, Италија

03/06/2015

Краткиот филм ‘‘Бардо‘‘ во режија на Марија Апчевска, селектиран е во програмата на кратки филмови за деца “SweeTS 4 Kids”, во рамките на 16. ShorTS - Меѓународен филмски фестивал во Трст, Италија (2-10 јули, 2015).

Филмот прикажува поглед на светот виден низ призмата на мало девојче. Главната улога ја игра Марија Благоевска. Филмот е реализиран во продукција на Авеа филм и е поддржан од Агенција за филм на РМ.