Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

"Меѓу два света" селектиран на Фестивалот Докуфест

07/07/2014

         

Документарниот филм „Меѓу два света“, во режија на Сабидин Алиу е селектиран на 13то издание на Меѓународниот фестивал за документарен и краткометражен филм Докуфест во програмата Национална конкуренција.

Документарниот филм претставува мозаик од традиции, јазици, култури и обичаи.

ДокуФест се одржува во перидот од 16-24 август во Призрен, Косово.