„Деца на сонцето“ синхронизиран на германски јазик

10/02/2016

    Филмот „Деца на сонцето“ во режија на Антонио Митриќески е синхронизиран на германски јазик и ќе биде достапен за германските гледачи, известуваат од продуцентската куќа Револушн.

     Ова е резултат на потпишаниот договор меѓу продуцентот Дејан Милошевски и дистрибутерот „Принц филм“ од САД, со еден од најголемите дистрибутери од Германија „ Лајтхаус филм ентертеимент“ на минатогодишниот маркет на Канскиот филмски фестивал.

    Филмот е поддржан од Агенција за филм на Р. Македонија.