Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Заврши снимањето на краткиот игран филм „Магнолија“

01/09/2017

 

 

Во периодот од 20.08 до 23.08 беше реализирано снимањето на краткиот игран филм „Магнолија“, во режија и по сценарио на Ана Опачиќ.

Улогите во филмот ги толкуваат Искра Ветерова, Сенко Велинов и Никола Стефанов, а директор на фотографија e Љуљзим Луиџи Бејта. 

Филмски проект е реализиран со поддршка од Агенцијата за Филм на Македонија, во продукција на ПИК ПРОДУКЦИЈА и копродукција со Т4Медиа.