Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Заврши снимањето на краткиот игран филм „Обид за среќна приказна“

06/09/2017

 

Минатата недела заврши снимањето на краткометражниот филм „Обид за среќна приказна“.

Сценарист и режисер на филмот „Обид за среќна приказна“ е Лавинија Софрониевска. Извршен продуцент е Ивана Шекуткоска, a директор на фотографија е Дарко Секуловски. Филмот е поддржан од Агенцијата за филм на РМ, продуцент е Факултетот за драмски уметности во Скопје, а како копродуценти се јавуваат Стримон филм и Fx3x.

Краткометражниот филм е драма во кој се разработува приказната за сфаќањата на децата и возрасните, за концептите на љубов, среќа и тага.

Во главните улоги се: Тамара Ристоска, Филип Трајковиќ, Кристина Леловац, Игор Ангелов, Матеа  Јанковска, Весна Тодоровска и Јана Никодиновска.