Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Заврши снимањето на краткиот игран филм „Судир“

17/07/2017

 

Минатата саботата, на 15.07.2017, заврши снимањето на краткиот игран филм „Судир“ во режија на Дина Дума, а во продукција на Лист Продукција.

Снимањето се одвиваше во периодот од 12ти до 15ти јули на неколку локации во Маврово.

Главните улоги во „Судир“ ги играат Кристина Леловац и Ана Стојановска.

Сценариото е на Дина Дума и Марија Димитрова, директор на фотографија е Наум Доксевски, сценограф Иван Бартлинг, маскер Горан Игњатовски, костимограф Милена Атанасова, а продуцент Марија Димитрова.

Филмот се реализра со поддршка на Агенцијата за Филм на Македонија.