Филмот „Устав на Р. Хрватска“ со Grand prix на SEEFest LA

09/05/2017

 

Долгометражниот игран филм „Устав на Р. Хрватска“ во режија на Рајко Грлиќ ја освои главната награда на фестивалот во SEEFest Los Angeles - Grand prix „BRIDGING the BORDERS“.

Македонски Ко-продуцент е Дејан Милошевски, а музиката ја потпиша Дуке Бојаџиев, а една од улогите толкуваше актерката Јелена Јованова. Филмот кој е подржан од Агенцијата за филм на Р.М. досега учествуваше на повеќе од 20 фестивали, од кои на 5 е пргласен за најдобар филм.