Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Разговор за животот“ на AM Egypt Film Festival и Miami Epic Film Festival

22/08/2017

 

Филмскиот проект „Разговор за животот“ во режија на Агим Абдула, реализиран со поддршка од страна на Агенцијата за филм на РМ, на 10.08.2017 беше прикажан во официјалната програма на фестивалот AM Egypt Film Festival.

Покрај тоа на 24.08.2017, филмот ќе биде прикажан во рамките на Miami Epic Film Festival.