Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Отворен повикот за програмата за дигитални проекти и AR/VR студија - Cross Video Days!

05/06/2017

 

Поддржана од Креативна Европа од 2013 година, програмата Cross Video Days (2-4 октомври 2017) претставува единствен пазар каде иновативни дигитални содржини и студија може да бидaт презентирани, откриени и финансирани. Оваа година, Cross Video Days ќе понуди две програми: првата за финансирање на дигитални проекти во фаза на развој и втората за финансирање во областа на гејмингот и филмски AR / VR студија.

Повикот за аплицирање е отворен до 13 Јуни 2017 година

За повеќе информации во врска со Cross Video Days, проверете го следниот линк:
http://www.crossvideodays.com/en/call-for-projects/