Отворен повик за аплицирање на 16. East West Co-production Market Connecting Cottbus

13/06/2014

Повикот за аплицирање за 16. East West Co-production Market Connecting Cottbus е официјално отворен. Маркетот  се одржува секоја година во Котбус, Германија, во склоп на FilmFestival Cottbus и е наменет за продуценти, продажни агенти и други филмски професионалци заинтересирани за презентирање на своите долгометражни проекти пред потенцијалните копродукциски партнери. Маркетот е отворен и за продуценти, дистрибутери и финансиери заинтересирани за остварување копродукциски соработки, кои можат да аплицираат без проект. На маркетот ќе се презентираат дванаесет надежни филмски проекти, селектирани од страна на меѓународно жири, кои ќе бидат претставени пред група потенцијални копродуценти, дистрибутери, претставници на филмски фондови и финансиери.

Овогодинешното издание на Маркетот ќе се одржува во периодот  од 6-7 ноември, 2014.


Краен рок за пријава на проекти е 15ти јули, 2014г.


Апликацијата, Правилникот и процедурите за пријавување можете да ги погледнете на www.connecting-cottbus.de