Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Отворен повик за аплицирање на 16. East West Co-production Market Connecting Cottbus

13/06/2014

Повикот за аплицирање за 16. East West Co-production Market Connecting Cottbus е официјално отворен. Маркетот  се одржува секоја година во Котбус, Германија, во склоп на FilmFestival Cottbus и е наменет за продуценти, продажни агенти и други филмски професионалци заинтересирани за презентирање на своите долгометражни проекти пред потенцијалните копродукциски партнери. Маркетот е отворен и за продуценти, дистрибутери и финансиери заинтересирани за остварување копродукциски соработки, кои можат да аплицираат без проект. На маркетот ќе се презентираат дванаесет надежни филмски проекти, селектирани од страна на меѓународно жири, кои ќе бидат претставени пред група потенцијални копродуценти, дистрибутери, претставници на филмски фондови и финансиери.

Овогодинешното издание на Маркетот ќе се одржува во периодот  од 6-7 ноември, 2014.


Краен рок за пријава на проекти е 15ти јули, 2014г.


Апликацијата, Правилникот и процедурите за пријавување можете да ги погледнете на www.connecting-cottbus.de