Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Заврши снимањето на краткометражниот „Влакна“

18/07/2013

 

Деновиве во Битола заврши снимањето на краткометражниот филм „Влакна“ по сценарио и режија на Елеонора Венинова. Снимањето траеше една недела, на повеќе локации во Скопје, Битола и Скопска Црна Гора.

Филмот е во продукција на Партес и е поддржан од страна на Филмскиот фонд на Македонија, а  се очекува да биде промовиран во рамки на овогодишното издание на Меѓународниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“.

Главните улоги ги толкуваат македонската актерка Ирена Ристиќ и српскиот актер Бојан Жировиќ, а играат и Слаѓана Вујошевиќ и Марија Арсенкова. Продуцент на филмот е Небојша Илиевски, директор на фотографија е Димо Попов а автор на музиката е Дејан Спасовиќ.

Повеќе информации за филмот, ОВДЕ