Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Премиерот Груевски и министерката Канческа-Милевска на снимањето на „Трето полувреме“

05/10/2011

Фудбалските сцени од филмот „Трето полувреме“ во режија на Дарко Митревски овие денови се снимаат во Хавзи-пашините конаци во скопско Бардовци. Вчера Премиерот Груевски и Министерката за култура Елизабета Канческа Милевска присуствуваа на снимањето на сцена од фимот. Смимањето на „Трето полувреме“  е почнато од 10ти септември и според филмската екипа истото треба да заврши кон крајот на овој месец.
Филмот раскажува вистинска приказна за фудбалскиот клуб „Македонија“ (претходник на „Вардар“), кој успеал да влезе во финалето во лигата против бугарскиот „Левски“. Фудбалскиот тим „Македонија", предводен од Евреинот Шпиц, и „Левски" се борат за првото место во Националната лига за време на Втора светска војна, но на „Македонија" неправедно и го поништуваат голот, нервозната публика влегува во стадионот, натпреварот се растура... Ова е дел од клучниот фудбалски натпревар од филмот „Трето полувреме" што вчера се снимаше во Хавзи-пашините конаци.

 

Дневник: Премиерот Груевски на снимањето на „Трето полувреме“

Вечер: На "Македонија" и го поништија голот, публиката влезе во стадионот

ИнфоПлус: „Трето полувреме“на половина пат

МИА: Премиерот Груевски на снимањето на „Трето полувреме“ кај Хавзи-пашините конаци во Бардовци

Сител: Премиерот Груевски на снимањето на „Трето полувреме“

Канал5: Груевски и Канческа Милевска на снимањето на филмот „Трето полувреме“

 

Повеќе за „Трето полувреме“