Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Златна петорка“ на фестивалот „Love is Folly“ во Варна, Бугарија

29/08/2017

 

Долгометражниот игран филм „Златната петорка“ во режија на Горан Тренчовски и во продукција на „Револутион“, го продолжува својот фестивалски живот со учеството на јубилејниот 25ти Интернационален филмски фестивал „Love is Folly“ кој од 25 Август до 3 Септември 2017 се одржува во Варна, Бугарија.

Филмот е селектиран во програмата за дебитантски филмови и својата проекција ја имаше на 28 август во киносалата „Европа“ на големиот конгресен и фестивалски центар.​​

Филмот е реализиран со поддршка од Агенцијата за филм на РМ.