Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Гран При за „Види ја ти неа“

02/04/2018

 

Вчера вечер во Домот на младите во Белград, на церемонијата на затворањето на 65.Мартовски-Белградскиот фестивал на документарен и краток филм, Види ја ти неа во режија на Горан Столевски ја освои Гранд При наградата за најдобар интернационален краткометражен игран филм. Организаторт на фестивалот им ја врачи наградата на продуцентите Кристијан Буровски и Димитар Минов.

Белградски фестивал на документарен и краток филм, популарниот Мартовски фестивал е најстариот српски филмски фестивал и е еден од најдолговечните еврпски филмски фестивали.

Следната фестивалска дестинација на филмот е на 6.LЕТ’S CEE филмскиот фестивал во Виена.

Повеќе информации на: http://martovski.rs/proglaseni-dobitnici-gran-pri-i-strukovnih-nagrada/