Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Ибрахим Деари со две награди во Њујорк

07/07/2017

 

На 6-то издание на Неделата на албанскиот филм во Њујорк, режисерот Ибрахим Дери ги доби најголемите награди. Имено, тој учествуваше во натпреварувачката програма со два кратки филма: „Земја“ и „Долг пат до дома“. Филмот „Земја“, кој е реализиран со поддршка на Агенцијата за филм на Македонија, ја освои наградата за „Најдобар краток филм“, а за филмот „Долг пат до дома“, Дери ја освои награда за "Најдобар режисер".