Ибрахим Деари со две награди во Њујорк

07/07/2017

 

На 6-то издание на Неделата на албанскиот филм во Њујорк, режисерот Ибрахим Дери ги доби најголемите награди. Имено, тој учествуваше во натпреварувачката програма со два кратки филма: „Земја“ и „Долг пат до дома“. Филмот „Земја“, кој е реализиран со поддршка на Агенцијата за филм на Македонија, ја освои наградата за „Најдобар краток филм“, а за филмот „Долг пат до дома“, Дери ја освои награда за "Најдобар режисер".