Интернационална премиера на „Панкот не е мртов“

04/07/2011

Вчера на 46. Интернационален Филмски Фестивал Карлови Вари се случи премиерата на македонскиот филм „Панкот не е мртов” во режија на Владимир Блажевски. Пред полната сала во Karlovy Vary Theatre, на публиката и се претставија режисерот Блажевски, актерите Јордан Симонов и Камка Тоциновски, како и продуцентот Дарко Попов.
Денес „Панкот не е мртов” има уште една проекција, во киното LazneIII, после која режисерот и актерите ќе одговараат на прашања на публиката.
Филмот е селектиран во компетитивната програма “Источно од Запад”.
Повеќе информации на www.kviff.com

Дневник: Премиера на „Панкот не е мртов“ Карлови Вари

Миа: Премиера на македонскиот филм „Панкот не е мртов“ на Меѓународниот филмски фестивал во Карлови Вари

Утринкси Весник: Аплаузи и извици за „Панкот...“ во Карлови Вари

Вечер: Бура од аплаузи за македонскиот филм!

Нова Македонија: „Панкот...“ пред полна сала во Карлови Вари

Вест: Македонска филмска екипа во Карлови Вари

Дневник: Аплаузи за „Панкот...“ во Карлови Вари

 

Politika: Makedonci kažu – pank nije mrtav!

Buka: Balkan u fokosu u Karlovim Varima

Blic Online: Balkansko veče na filmskom festivalu u Karlovim Varima

B92: Balkanska koprodukcija u Češkoj

Night LIfe: "Pank ni je mrtav" u Karlovim Varima

Filmske Radosti: „Pank nije mrtav” u Karlovim Varima

 

Film New Europe: FNE at KVIFF East of the West Competition: Punk's Not Dead