Италијанскиот амбасадор организира прием за младите учесници на Филмскиот фестивал „Џифони“

13/03/2013

Денес, 13.03.2013 година (cреда) во попладневните часови, Амбасадорот на Република Италија во Скопје ќе одржи прием на кој ќе бидат поканети дел од децата и младите луѓе од Македонија кои биле учесници на минатогодишните изданија на "Филмскиот фестивал Џифони", Италија.

Целта на приемот е:
- изразување на благодарност на децата и младите луѓе од Македонија кои во текот на изминатите години покажуваа континуиран интерес за италијанскиот јазик и за филмската култура и
- изразување на желба за успешна работа и поддршка за активносите кои следат со организација на првото издание на Џифони Македонија од страна на Амбасадорот.

На приемот ќе присуствуваат помала група составена од дваесетина деца од повеќе средни училишта од градот Скопје.