Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Италијанскиот амбасадор организира прием за младите учесници на Филмскиот фестивал „Џифони“

13/03/2013

Денес, 13.03.2013 година (cреда) во попладневните часови, Амбасадорот на Република Италија во Скопје ќе одржи прием на кој ќе бидат поканети дел од децата и младите луѓе од Македонија кои биле учесници на минатогодишните изданија на "Филмскиот фестивал Џифони", Италија.

Целта на приемот е:
- изразување на благодарност на децата и младите луѓе од Македонија кои во текот на изминатите години покажуваа континуиран интерес за италијанскиот јазик и за филмската култура и
- изразување на желба за успешна работа и поддршка за активносите кои следат со организација на првото издание на Џифони Македонија од страна на Амбасадорот.

На приемот ќе присуствуваат помала група составена од дваесетина деца од повеќе средни училишта од градот Скопје.