Јордан Симонов награден на филмскиот фестивал во Призрен

06/12/2011

Филмот на Владимир Блажевски „Панкот не е мртов“ ја освои и шестата награда. На Филмскиот Фестивал во Призрен кој се одржа во период од 17ти до 21ви Ноември 2011, главниот актер во филмот Јордан Симонов ја освои наградата за Најдобар Актер.
На 27ми Ноември „Панкот не е мртов“ ја имаше својата Ирска премиера на Филмскиот Фестивал 
Sound&Vision, додека на 1ви и 2ри Декември премиерно беше прикажан и во Белград.

 

Вечер: Јордан Симонов повторно најдобар

Вест: „Панкот“ во Призрен, Ирска и во Белград

Кирилица: Актерот Јордан Симонов награден во Призрен