„Хармс“ со две награди на фестивалот во Шангај

27/06/2017

 

На овогодинешното издание на Шангајскиот Филмски Фестивал, Филмот „Хармс“ кој е во ко-продукција на Русија Литванија и Македонија освои награди за најдобро Сценарио (Иван Болотников) и најдобра кинематографија (Шандор Беркеши).

Подетални информации на следните линкови:

http://cineuropa.org/nw.aspx?t=newsdetail&did=330496&l=en

http://www.siff.com/a/2017-06-25/1930.html