LICHTER Filmfest Frankfurt International - Отворен повик за аплицирање

07/11/2014

        

Повикот за аплицирање на LICHTER Filmfest Frankfurt International, кој ќе се одржи во период од 17-22 март, 2015 година во Германија е официјално отворен.
 
Lichter Art Award  е компетиција од меѓународен карактер и има за цел да прикаже современи, разновидни и висококвалитетни остварувања од полето на филмот и визуелните уметности.
 
Заинтересираните можат да аплицираат со своите завршени проекти електронски на:  http://www.lichter-filmfest.de/de/programm/einreichformulare/art-award-einreichung.html
Проектите не треба да бидат постари од една година.
 
Краен рок за аплицирање: 25ти јануари, 2015 година
 
 Дополнителни информации во врска со начинот и условите за аплицирање на www.lichter-filmfest.de