Предавања и презентации во склоп на Фестивалот на Европски филм Cinedays

16/11/2011

17.11.2011 год. со почеток во 11 часот во фоаје на Фросина (пресс центар)

  • Презентација на Elena Giuffrida - Trieste Film Festival and East Week 

18.11.2011 год. со почеток во 11 часот во фоаје на Фросина (пресс центар)

  • Case study со Ieva Norviliene - Како е продуциран филмот"Anarchy in Zirmunai" кој освои награда на Московскиот Филмски Фестивал со буџет од 100.000 евра.

18.11.2011 год.  со почеток во 11:30 часот во фоаје на Фросина (пресс центар)

  • Презентација на Alexandra Strelkova - Презентација на Slovak Film Institute 

19.11.2011 год. со почеток во 12 часот во фоаје на Фросина (пресс центар)

  • Презентација на Brigitta Manthey - Medienboard Berlin-Brandenburg - Презентација на германските филмски фондови и можноста за аплицирање на истите.