Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Агенцијата за филм на РМ на Japan Content Showcase 2015, Токио

20/10/2015

 

 

 

Агенцијата за филм на Република Македонија со свој штанд во склоп на Location Pavilion на големиот маркет Japan Content Showcase 2015 во период од 20 до 22 октомври ќе ја промовира  Македонија како дестинација за снимање на филмови и поволностите кои нашата земја ги нуди за реализација на филмски, односно телевизиски проекти како што се правото на поврат, ниските даноци и сл.


Воедно во склоп на преставувањето Агенцијата  ќе ги промовира и ко-продукциските можности во кои Република Македонија учествува со малцински финансиски удел.


Japan Content Showcase преставува мултимедијален маркет наменет за претставници од филмската, телевизиската, музичката индустрија и др. сродни индустрии на кој ќе присуствуваат претставници од целиот свет.  Овој маркет се одржува склоп на Токискиот филмскиот фестивал TIFF (Tokyo International Film Festival), заедно со TIMM (Tokyo International Music Market), TIFFCOM (Affiliated market of the Tokyo International Film Festival -TIFF) и TIAF (Tokyo International Anime Festival).

 

Повеќе информации за настанот на следнава веб страна: http://www.jcs.tokyo/en/