Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Агенцијата за филм на When East Meets West во Трст

22/01/2018

 

Од 21ви до 23ти јануари 2018та година ќе се одржи новото издание на WHEN EAST MEETS WEST, настан кој ќе собера повеќе од 400 продуценти, финансиери, донесувачи на одлуки и филмски професионалци од повеќе од 30 земји, а особено од земјите во фокус за 2018та година: нордиските земји (Данска, Финска, Исланд , Норвешка, Шведска) и Југоисточна Европа. Една од земјите е и Република Македонија, па така по овој повод  во Трст ќе учествуваат и продуценти од Македонија како и Агенцијата за филм на Република Македонија.