Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Македонски филмови на фестивалот „Источни соседи“

22/10/2014

 

 „Соба со пијано“ во режија на Игор Иванов, „Убаво време за умирање“ во режија на Сенад Абдули, „Алерик“  на Вук Митевски и „Споменик на Мајкл Џексон“, копродукција меѓу Хрватска/Македонија/Србија/Германија, се филмовите кои се најдоа на програмата на овогодинешното издание на Филмскиот фестивал „Источни соседи“.

Фестивалот ќе се одржи во период од 6-15 ноември во Хаг, Холандија и претставува  огледало на моменталните случувања и достигнувања во земјите од регионот, презентирани преку филмската продукција. Филмската програма вклучува долгометражни, документарни, краткометражни и анимирани остварувања проследени со бројни настани наменети за остварување меѓународни соработки.

Подетални информации за фестивалот на  http://www.enff.nl/