Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Македонски филмови на фестивалот „SEE A Paris“

08/04/2015

 

Фестивалот на филмови од југо-источна Европа “SEE a Paris” ќе се одржи по четврти пат во Париз во периодот помеѓу 12 и 16 април. Оваа година во програмата се најдоа и неколку македонски филмови: долгометражното остварување на Игор Иванов „Соба со пијано“, краткиот филм „Материјал за аудиција“ во режија на Ѓорче Ставрески и анимираниот „Алерик“ во режија на Вук Митевски. Како дел од програмата ќе бидат прикажани и македонските копродукции „Пресуда“ во режија на Стефан Командарев и „Инферно“ во режија на Винко Модерндорфер.


Покрај богатата филмска програма од 12 земји од источна Европа во рамки на фестивалот традиционално се организира и книжевен фонд, работилници и концерти.


Подетално за програмата, ОВДЕ