Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Македонски филмови на фестивалот во Сан Себастијан

16/09/2014

Фимовите „Панкот не е мртов“ на Владимир Блажевски и „Како убив светец“ во режија на Теона Стругар Митевска ќе бидат прикажани на овогодинешниот филмски фестивал во Сан Себастијан во склоп на програмата Источни ветувања - Автобиографија на Источна Европа (Eastern Promises. Autobiography of Eastern Europe). Фестивалот се одржува во период од 19-27 септември во Сан Себастијан, Шпанија.

Источна ветувања. Автобиографија на Источна Европа e ретроспективата од 50 филмови кои го обележаа почетокот на 21от век со цел да се открие богатството на овие филмски индустрии и новите таленти кои се појавија во последната деценија.

Повеќе информации за фестивалот на http://www.sansebastianfestival.com/in/