Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Македонски Филмови на ПриФест

17/07/2017

 

Во рамките на деветото издание на ПриФест, кое од 13 до 20 Јули се одржува во Приштина, учество зедоа неколку македонски филмови. Имено во рамкте на програмата „Honey and Blood“, каде што се селектирани филмови од регионот, на 16 Јули беше прикажан филмот „Џган“, на режисерот Вардан Тозија, реализиран во продукција на Dream Factory.

Покрај овој филм на 14 Јули беа прикажани и краткометражните филмови „Разговор за животот“ на режисерот Агим Абдула и филмот „Земја“ на режисерот Ибрахим Деари.

Во рамките на ПриФорум, како дел од деветте селектирани проекти, учество зеде и проектот „Лена и Владимир“, на режисерот Игор Алексов.