Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Македонскиот филм „Исцелител“ селектиран на престижниот филмски фестивал Санта Барбара во Калифорнија

02/02/2018

 

Филмот „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески ќе ја има својата премиера во Соединетите Американски Држави на престижниот филмски фестивал во Санта Барбара, Калифорнија. Филмот ќе се прикажува во компетитивна селекција на интернационални филмови заедно со уште 11 филма.

Премиерното прикажување ќе биде на 1-ви февруари, а филмот ќе има уште две проекции во текот на фестивалот.

Ова е 32-ро издание на SBIFF, интернационалниот филмски фестивал, Санта Барбара. Со своите активности тој последните години е еден од водечките филмски фестивали во Соединетите држави, кој нуди дела од независната и интернационална кинематографија и привлекува повеќе од 90,000 гледачи.

Повеќе информации за учеството на филмот на фестивалот во Санта Барбара има на следниот линк: http://schedule.sbiff.org/films-events/22793027