Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Македонскиот филмски проект „Стела“ селектиран на Cinekid Script LAB

06/09/2017

 

Македонскиот игран филм во развој „Стела“ е еден од 13 селектирани филмски проекти наменети за деца, кои ќе земат учество на Cinekid Script LAB.

Во текот на месец октомври, во Холандија, Cinekid го организира детскиот филмски фестивал Cinekid - Film, Television and Digital Media Festival, кој оваа година ќе го има своето 31 издание.

„Стела“ e прв проект од поширокиот регион до сега, кој што е селектиран за учество на Cinekid Script LAB.

Продуцент на филмот „Стела“ е Дрим Фектори и Огнен Антов, зад сценариото се потпишува сценаристката Ева Камчева, а режијата е на Стојан Вијуичиќ.

Филмот е финансиски подржан од Агенцијата за Филм на Република Македонија.