Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Македонците од Истамбул“ на фестивал во Москва

27/09/2011

Документарниот филм „Нашите во Стамбол” (Macedonians in Istanbul) во режија на Елизабета Конеска ќе биде прикажан во официалната програма на фестивалот "Days of Ethnographic Cinema" во Москва, Русија. Проекцијата на филмот ќе се одржи во среда на 28 септември. „Нашите во Стамбол“ е финансиран од страна на Филмскиот фонд  со Програмата за финансирање на проекти од национален интерес за 2009 год., својата национална премиера ја имаше во декември 2010 во Кинотека на Македонија