Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Отворени повици за аплицирање на работилници во склоп на Фестивалот МакеДокс

03/06/2015

Фестивалот на креативни документарни филмови - МакеДокс отвори повици за аплицирање на работилницата за ритам, музичко интро и ворк-шоуто: Минувајќи низ Балканот.

Работилницата „Музичко интро“ е отворена за сите оние заинтересирани да создадат, снимат или да ја изведат во живо својата оригинална музика за воведната секвенца на култниот филм на Зига Вертов од 1929 година „Човекот со филмска камера“. Краен рок за испраќање на музичко интро е 15 јуни.

Работилницата за ритам е отворена за сите музичари, композитори, режисери, монтажери, тон-мајстори, диџеи и вљубеници во визуелната и перформативната уметност и во документарната форма. Краен рок за аплицирање е 19 јуни.

Во склоп на ворк-шоуто: Минувајќи низ Балканот, на 24 јуни во Куршумли ан ќе се одржи проекција на „Нема бизнис како документарно-филмскиот бизнис. Приказната на браќата Макани“ со музика и нарација во живо.

Повеќе детали можете да најдете ОВДЕ