Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

МакеДокс – Работилница за документарен филм

17/05/2012

 

 

Фестивалот на креативен документарен филм МакеДокс  во соработка со Јавна соба организира  петдневна работилница (12-16 јуни 2012) насловена  „Документарната продукција од А до Ш“, под туторството на наградуваниот експерт за филмска продукција, Кармен Кобос.

 Петдневната програма на работилницата ќе ги опфати сите чекори во продукцијата на документарен филм, почнувајќи од идеја и тритмент до промоција и меѓународна продажба. Работилницата е отворена за сите заинтересирани студенти и професионалци, кои во моментот работат на документарен филм.

 Сите заинтересирани кандидати е потребно да го пополнат следниов Формулар и да го испратат на  festival@makedox.mk  најдоцна до 25 мај (со назнака на е-мејлот „Работилница за продукција„).

 Секој избран кандидат (освен оние од Скопје) ќе треба однапред да учествува во трошоците за сместување во висина од €100.

 За подетални информации, контактирајте на andrijana.papic@gmail.com.