Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Средба на Директорката на Агенцијата за филм во Амбасадата на Франција

29/06/2017

 

Амбасадорот на Франција во Македонија, Г-динот Кристијан Тимоние и Советничката за култура, г-ѓата Изабел Марки-Барбо, се сретнаa со Директорката на Агенцијата за филм на РМ, г-ѓа Мими Ѓоргоска-Илиевска, и двајца француски продуценти г. Венсан Мишо и г. Клод Спасески, кои престојуваат во посета на Македонија.

Тие на амбасадорот му го претставија нивниот копродукциски проект којшто е веќе во напредна фаза, работен според збирка новели на академик Маргерит Јурсенар, а во којшто се вклучени Франција, Белгија и неколку земји од регионот: Србија, Грција и Македонија, која пак ќе биде домаќин на поголемиот дел од снимањето.