Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Ретроспектива на Милчо Манчевски во Виетнам

11/12/2012

Кинотеката во Ханој организира ретроспектива на филмското творештво на режисерот и сценарист Милчо Манчевски.  Во главниот град на Виетнам неговиот опус се прикажува на 9-ти, 10-ти и 11-ти декември.  Притоа, на покана од Кинотеката, Манчевски ќе оствари средби и разговор со виетнамските љубители на седмата уметност, а веднаш потоа, како гостин на Државната филмска академија на Виетнам, Манчевски ќе одржи предавање и проекција за студентите на Виетнамската Академија.
Ова е прв пат македонски филмови да се прикажуват во Виетнам.
 Филмовите на Манчевски и се познати на азиската публика, тие се прикажувале на низа филмски фестивали во Токио, Тајпеј, Хонг Конг, Шангај, Гоа, Керала.