Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Мајки“ и Милчо Манчевски на Меѓународниот филмски фестивал во Варшава

04/10/2011

Филмот „Мајки“ во режија на Милчо Манчевски ќе биде прикажан на 27то издение на Mеѓународниот филмски фестивал во Варшава кој ќе се одржи во период од 7ми  до 16ти октомври. „Мајки“ ќе биде прикажан во Специјалната програма, надвор од конкуренција бидејќи Милчо Манчевски е  член на жирито во натпреварувачката програма на овој фестивал. 
„Мајки” беше прикажан на 27 септември на Интернационалниот филмски фестивал во Приштина.

Дневнк: Манчевски член на жири во Варшава

Вест: „Мајки” и Манчевски на Меѓународниот филмски фестивал во Варшава

Вечер: Милчо во жири во Варшава

Утрински Весник: „Мајки“ и Манчевски на Филмскиот фестивал во Варшава

МакФакс: „Мајки“ и Манчевски и во Варшава

МРТ: „Мајки” и Манчевски на Меѓународниот филмски фестивал во Варшава

24 Вести: „Мајки” и Манчевски на Меѓународниот филмски фестивал во Варшава

Македонија 24: Манчевски на 27.Меѓународниот филмски фестивал во Варшава

ПлусИнфо: Манчевски во жирито на филмскиот фестивал во Варшава

MИА: „Мајки” и Манчевски на Меѓународниот филмски фестивал во Варшава