Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Музичкиот документарец „Мојот превртен свет“ на фестивалот Синема Верите во Техеран

07/12/2017

 

Документарниот филм „Мојот превртен свет“ (“My World Upside Down”) на Петра Селишкар (режија/сценарио/продуцент) и Бранд Феро (директор на фотографија), ко-продукција меѓу Македонија, Словенија и Хрватска, влезе во официјалната селекција на 11-то издание на Меѓународниот документарен филмски фестивал Синема Верите во Техеран, Иран кој ќе се одржи од 10ти до 17ти декември 2017та година.

Музичкиот документарен филм е базиран на работата на уметникот Фране Милчински – Јежек, словенечкиот Чарли Чаплин. Филмот досега се закитил со награди на MakeDox, SeeFest и LIFFE.