Ново издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“

14/06/2011

 

Второто  издание  на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ ќе се одржи во период од 17 до 24 јуни во Куршумли-ан, Детски театарски центар и Кинотека на Македонија. Програмата на „МакеДокс“ оваа година ја сочинуваат вкупно 35  креативни документарни филмови. Фестивалот има три натпреварувачки програми: „Главна програма“, „Нови автори“ и „Програма за деца и млади“. Она што претставува новост оваа година е тематската селекција „Еколошки документарни филмови“ и селекцијата од меѓународни „Кратки документарци“.......MakeDox2011