Ново издание на Фестивалот на Француски филм

28/06/2011

 

Од 2 до 5 јули по четврти пат во Охрид ќе се Фестивалот на француски филм. На фестивалот ќе бидат прикажани голем број  на филмови од најновата француска продукција, на публиката  ќе и биде презентирана квалитетна филмска програма, од дебитански автори, но и од познати и признати режисери и актери. Свеченото отворање на Фестивалот ќе биде на 2 јули со почеток во 19:30ч во Центарот за култура „Глигор Прличев“ – Охрид, фестивалот ќе го отвори филмот „Анонимни емотивци“ на Жан-Пјер Америс...

Повеќе информации наwww.ccfskopje.edu.mk

Вечер: Француските актери Софи и филип во Охрид

Миа: Од 2 до 5 јули Фестивал на француски филм во Охрид

Макфакс: Фестивал на Француски филм во Охрид

Нова Македонија:„Анонимни емотивци“го отвара фестивалот на француски филм

Дневник: Почнува Фестивалот на францускиот филм во Охрид

Дневник: На проекции заедно со режисери и актери